1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Krónika » Szeptember 25. – Kutatók éjszakája

Szeptember 25. – Kutatók éjszakája

Diákjaink fantasztikus előadásával kezdődött a programsorozat: Ónodi Lívia a gyerekek felkészítését vállalta, Gärtner István pedig szakmai tanácsokkal segítette azt.

Tajtiné Váradi Emőke és dr. Tüdős Éva kolléganők (néhány 8-os és 9.c-s segítő gyerek, valamint Berecz József laboráns közreműködésével) remek kísérlet-bemutatóval kápráztatták el a közönséget.

Dr. Szendi Emma jóvoltából (képzeletben) a napfényes Provence-ban jártunk, Molnárné Vámos Katalin pedig „Megvilágosodás, lélek-éjszaka a nyugatosok lírájában” című előadásában Babits, Kosztolányi és Ady egy-egy versét mutatta be a közönségnek.

Nagy érdeklődés kísérte dr. Bordács Sándor fizikus (BME) előadását is, melyből többek között megtudhattuk, mi köze a mágnesességnek a maláriához.

Sajnos, az eső elmosta a buzogány-bemutatót, pedig Fekete Andrea tanárnő felkészítette erre a gyerekeket. Sziliné Dienes Irén az időkapszula elhelyezését készítette elő az udvaron, de sajnos ez az esemény is elmaradt az eső miatt.

Nagyon ügyesek voltak a segítő gyerekek: a kísérlet-bemutatón segédkezőkön túl a 9.b és d, valamint a 11.a osztály néhány tanulója teljesített szolgálatot egész délután.

Siker koronázta a közönségtoborzási erőfeszítéseinket is: szép számmal voltak érdeklődők minden programunkon.

Az MTVA is megtisztelt minket jelenlétével: három diákunkkal és Kis Róbert igazgatóhelyettessel interjút készítettek, valamint forgattak a gyerekek előadásain is. Ez a felvétel október 7-én (szerdán) 10 és 16 órai kezdettel az Iskolapad című műsorban lesz látható.

A programsorozatnak folytatása nem lesz, legalább is az Árpád Gimnáziumban nem. Ugyanakkor most is bebizonyítottuk országnak-világnak, mire is vagyunk képesek, mennyi érték és tudás lakozik tanítványainkban és kollégáinkban.

Kis Róbert igazgatóhelyettes