1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Árpád Média » Tábori előkészítő – Filmes trükkök! Vendégünk Slemmer Ádám

Tábori előkészítő – Filmes trükkök! Vendégünk Slemmer Ádám

Slemmer Ádámmal, egykori árpádos diákunkkal több sikeres reklám, rövidfilm és játékfilm rendezőjével  beszélgettünk az online tartott tábori előkészítőnkön május 28-án arról, hogy milyen filmes trükköket, eszközöket kedvel leginkább, és mi volt számára eddig a legnagyobb kihívás. Megtudhattuk azt is, hogy milyen produkcióra készül most az általa alapított Slemmerfilms Studio. A beszélgetésről felvétel készült, amit később is megnézhettek a diákok.

Az egyik részt vevő Fejes Csaba 8. b osztályos diák a következőket írta az előadásról:

Slemmer Ádám fiatal rendezőként arra törekedett, hogy egyszerű, viszonylag olcsó megoldásokat alkalmazva készíthessen magas színvonalú kis-, reklámfilmeket. Mára a stábja kinőtte magát Ádám nappalijából, és egy nagyobb stúdió vált szükségessé, amit mostanra be is rendeztek, így profi helyszínen tudják forgatni az izgalmas, kreatív rövidfilmeket. 

Előadásán arra is kitért, milyen kameramozgásokkal lesz dinamikusabb a film, amik megvalósításához nem kellenek komoly felszerelések. Másik fontos operatőröknek szóló tanácsa az volt, hogy mindig mozogjon a kép. Ha megfigyelünk egy régi filmet 2000 előttről, láthatjuk, hogy sok jelenet állványról van filmezve, ami élettelenné teszi a scene-t, a néző egyszerű kívülálló szemlélőnek érzi magát. Míg ha egy robbanásnál beremeg a kép, vagy a földre esik a kamera, átérezzük a földrengést.

Ezeken kívül sok más hasznos tippet adott a forgatásokhoz, amiket az Árpád Média 2021-es táborában minden bizonnyal hasznosítani lehet, mert pont a kezdő, amatőr stáboknak segítenek.

Érdemes követni Ádám munkáit, mert sokat tanulhatunk tőle!