1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Krónika » Társasjátékverseny

Társasjátékverseny

2014. november 15.
Ezen a szombaton társasjátékos találkozó zajlott az iskolában. A Társasjáték Határok Nélkül verseny elnevezés megtévesztő lehet, mert azt sugallja, hogy az esemény csupa gyakorlott játékos küzdelme volt. Holott a rendezvény célja legalább annyira a játékok megismertetése, népszerűsítése, a játékkultúra gazdagítása, mint a verseny lebonyolítása. Mindezért a szervezők nagy gondot fordítottak arra, hogy a verseny mellett sok készlet álljon rendelkezésre kipróbálásra – mindazok örömére, akik a hamar befejezték a versenyszámukat, vagy akik elkísérték barátjukat, családtagjukat. A minden forduló előtt megtartott szabálymagyarázat és az új megjelenésű játékok bevonása a versenybe is segítette a társasjátékokkal ismerkedni vágyókat (Idén például a Focifogadás, a Nyolcperces birodalom, az Elfenland, A kis herceg, a Ranch).

A rendezvényen két társasjáték is szerepelt, amelynek szerzője a gimnáziumhoz kötődik: a Pontos lépés Számadó László tanár úr játéka, a Focifogadás szerzője pedig Aczél Till (11.d).

A versenyen minden nevező többféle játékban próbálhatta ki az erejét – az elért helyezéseket összesítve alakult ki a végeredmény. Több kiadónak (Piatnik, Gémklub, Granna) köszönhetően nagyon sokan térhettek haza társasjáték-nyereménnyel.

Az 2014. évi verseny győztesei a különböző kategóriákban: Parádi Gergely (8.b), Vörösvácki Dániel (10.d), Simon Vince, Németh Márton, Somogyi Gábor és Aczél Till (11.d).

Az idei alkalom különlegessége az volt, hogy a szokásos éves játékverseny mellett más programok is az iskolába hívták a társasjátékozni szeretőket. 11 órakor a Magyar Társasjátékos Egyesület (MATE) átadta az elmúlt két esztendő legkiválóbb magyar kiadású családi játékainak járó Magyar Társasjátékdíjat.  A rangos mezőnyből a zsűri kiemelt négy játékot (Elfenland, Escape, A kis herceg, Ranch), melyek közül A kis herceg lett a győztes. A nap zárásaként este társasjátékos csere-bere börzét szervezett a MATE, amelyen használt játékok cserélhettek gazdát.

Minden érdeklődőnek szeretettel ajánljuk figyelmébe a rendezvény honlapját:
www.tarsasjatek.csztkft.hu.

Simon Péter