1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Tanárok eredményei » Tiszavölgyi István-díjat kapott Sziliné Dienes Irén tanárnő

Tiszavölgyi István-díjat kapott Sziliné Dienes Irén tanárnő

Örömmel tudatjuk, hogy Sziliné Dienes Irén tanárnő Tiszavölgyi István-díjban részesült. A kitüntetést Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata alapította és ítéli oda minden évben egy kerületi pedagógusnak.

Sziliné Dienes Irén a természettudományi munkaközösség fáradhatatlan, segítőkész, mindkét szaktárgyának oktatását magas szinten „művelő” tagja. Tanítványai nagyszerű sikereket értek el kerületi, regionális és országos szintű tanulmányi versenyeken.

Szaktárgyaihoz kapcsolódóan a tanárnő oroszlánrészt vállalt és vállal gimnáziumunk környezeti nevelési és környezetvédelmi feladatainak megoldásában. Szervezőmunkájának köszönhető elsősorban az iskola épületében található rengeteg növény, mozgósító tevékenysége nyomán és vezetésével tanulóink rendszeresen gondozzák az iskolaudvar és épületünk közvetlen környezete növényeit. Munkájának elismeréseként 2008-ban gimnáziumunk elnyerte a „Tiszta, virágos iskola” címet, 2011 óta pedig Örökös Ökoiskola. A tanárnő ötletgazdája, rendszeres szervezője és egyik vezetője az iskolai természetjáró szakosztály túráinak, melyeken havi rendszerességgel közel 100 diákunk vesz részt és gyűjt életre szóló élményeket.

Osztályfőnökként törekedett diákjai mélyebb megismerésére, az élet minél több területét felölelő, személyes tanár-diák, mester-tanítvány kapcsolat kialakítására. Változatos, személyiségüket sokszínűen kibontakoztató programokat kínált számukra.

Az elismeréshez szívből gratulálunk!