1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Magyar munkaközösség kultúra » Újabb operakaland: Don Quijote

Újabb operakaland: Don Quijote

Az MVM-operakaland jóvoltából újabb előadást nézhetett meg negyven fő az Óbudai Árpád Gimnáziumból. A Marius Petipa – Alekszandr Gorszkij – Kaszjan Golejzovszkij – Michael Messerer /Ludwig Minkus fémjelezte Don Quijote című klasszikus balettelőadás április 13-án, csütörtökön 18 órától volt látható a Magyar Állami Operaház Andrássy úti épületében.

A főpróbára ismét nagyon jutányosan, 1000 Ft-os jeggyel érkezhettek meg a diákok és kísérőik: Molnárné Vámos Katalin, Ecsedi Grácia, Csernus Magdolna és Csizmazia Mátyás tanárjelölt.

A Miguel de Cervantes-regényből készült adaptáció lenyűgözte a látogatókat. Ki ne ismerni a mű alaptörténetét? A lovagregényeket lelkesen faló Don Quijote nyakába veszi a világot, hogy olyan hőstetteket hajtson végre, melyek dicsőséget hoznak nevének. Fegyverhordozójának a józan életű Sancho Panzát fogadja, akinek nem kenyere az álmodozás. A színpadon két élő állat: egy ló és egy kedves szamár is megjelent, a táncosok spanyolos vérmérséklettel, érzelemdúsan alakították szerepüket. A Magyar Nemzeti Balett művészeit hazai és orosz mesterek segítették a felkészülésben. A 6000 négyzetméternél is nagyobb díszlet lenyűgöző látványt nyújtott.

Hálásan köszönjük a Magyar Nemzeti Operának és Nyáguly Emőke szervezőnek a csodás estét:

Molnárné Vámos Katalin szervezőtanár