1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Angol munkaközösség archívum » Utazás Skóciába 2017 tavaszán

Utazás Skóciába 2017 tavaszán

Részletes információk a tavaszi spanyolországi skóciai utazási lehetőségről.

Tisztelt Szülők, Diákok!

Hagyományunkhoz híven idén is szervezünk kirándulást Nagy-Britanniába. 2017. áprilisában fedezzük fel Észak-Skócia csodáit.

Az előző évek tapasztalatai alapján nem túlzás azt mondani, hogy feledhetetlen élményben lesz részük a résztvevőknek. Fejlődni fog az angol nyelvtudásuk és a fenti országok kultúráját megismerhetik közelebbről, személyes tapasztalatok útján is.

Akik tavaly is velünk utaztak, láthatták már a Van Gogh Múzeumot Amszterdamban és a várat Edinburg-ben. Az ő részükre két másik látványosságot tettünk bele a programba, így semmi nem ismétlődik.

Kérem, olvassák el az útitervet, programot valamint a feltételeket, és jelentkezzenek az utazásra.

Ha bármilyen egyéb kérdésük lenne, keressenek meg e-mailben vagy telefonon.

Tisztelettel:

Dr. Széllné Hajdú Indira

 

Mélyföldtől a Felföldig

Utazás:           Autóbusszal (légkondicionálás, DVD)

Időpont:         2017.04.09-17. vagy 2017.04.08-16.(a komptársaság visszaigazolása után pontosítom)

Szállás:           skót családoknál

Ellátás:           Családoknál félpanzió (teljes ellátás igényelhető)

Komp:            2 x 1 éj szállás kompon 4 ágyas kabinokban, önellátással

 1. nap: Indulás a déli órákban Budapestről. Utazás Ausztrián, Németországon és Hollandián keresztül. Éjszaka az autóbuszon.
 2. nap „ÉSZAK VELENCÉJE” (F): Érkezés reggel Amszterdamba: délelőtt a Van Gogh Múzeum vagy a Rijks museum megtekintése. Séta a belvárosban (Királyi Palota, Dam), majd hangulatos sétahajózás a csatornákon, a „gracht”-ok világában. Délután utazás a kikötőbe, éjszakai kompátkelés a tengeren az Amszterdam – Newcastle útvonalon.
 3. nap A TWEED FOLYÓ VÖLGYE (F): Érkezés az észak-angliai kikötőbe a reggeli órákban. Utazás Skóciába, megálló Kelso-ban (Kelso Abbey), majd Skócia legnagyobb lakott kastélyában, a Floors Castle-ben. Délután látogatás a Da Vinci-kód c. filmből is ismert Rosslyn kápolnában. Este a szállás elfoglalása a családoknál.
 4. nap EDINBURGH, A KIRÁLYI FŐVÁROS: Edinburgh Castle (F) (skót koronázási ékszerek, Stone of Scone, Mons Meg óriáságyú, Great Hall, stb.), vagy a Holyroodhouse Palace (F) (a királynő edinburgh-i lakhelye) St Giles’ Cathedral (Bogáncs-kápolna), Royal Mile, Játékmúzeum, Scott Memorial, National Gallery of Scotland, vásárlás Edinburgh főutcáján, a Princess Street-en.
 5. nap SZÖRNYNÉZŐBEN A SKÓT FELFÖLDÖN (F): Utazás a Loch Ness-hez, a tóparton álló romantikus Urquhart Castle romjainak megtekintése. A Ben Nevis-t és Fort William-et érintve érkezünk meg a lenyűgöző Glencoe szorosba, ahol a Skyfall c. film zárójeleneteit forgatták. Túrázás a hegyoldalban található vízesésekhez. Este érkezés vissza a családokhoz.
 6. nap MAGYAR EMLÉKEK NYOMÁBAN (F): Utazás Skócia ősi fővárosába, látogatás a dunfermline-i apátságban (Magyarországi Szent Margit és Robert Bruce sírja). Délután kirándulás Dundee-ba, ahol megtekintjük Scott kapitány felfedezőhajóját, a Discovery-t. Hazafelé megálló Skócia legszebb tengerparti városában, St Andrews-ban.
 7. nap AZ ANGOL-SKÓT HATÁRVIDÉK (F): Séta St. Abbs halászfaluban, jó idő esetén túrázás a közeli természetvédelmi terület tengerparti szikláihoz. Délután a monumentális Bamburgh Castle megtekintése (Northumberland ősi királyainak székhelye, az Armstrong család otthona, repüléstörténeti kiállítás stb.). Kora este kompra szállás, éjszaka utazás Hollandiába.
 8. nap UTRECHT: Érkezés Hollandiába a reggeli órákban. Utazás a híres iskolavárosba, Utrecht-be. Séta a belvárosban a Dóm környékén és az Oudegracht hangulatos hídjain. Délután indulás haza, éjszaka az autóbuszon.
 9. nap: Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

Az utazás részvételi díja:
minimum 60 fizető utas esetén  136.800,- Ft/fő (18 éves kor alatt)
+  67 font az (F) betűvel jelölt programok, kirándulások díja.
(18 éves kor felett 151.800,-Ft és 102 font)

A fenti ár tartalmazza az utazás szervezési költségeit az alábbi szolgáltatásokkal:

 • 4 éj szállásköltséget családoknál félpanzióval,
 • 2 éj szállást kompon 4 ágyas szobákban önellátással,
 • az autóbusz költségeit (km-díj, napidíjak), autópályadíjakat, úthasználati adókat,
 • idegenvezetést,
 • belépődíjak, kirándulások díja
 • amennyiben határidőre befizetjük az előleget, ajándék útlemondási biztosítást kapunk

Az ár nem tartalmazza: a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás díját,

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2016. SZEPTEMBER 25. (az angol tanáriban személyesen Indira  tanárnőnél).

RÉSZLETFIZETÉS: 1. részlet 20.000.-ft  2016. szeptember 28.
2. részlet 60.000-ft 2016. december 6.
3. részlet 56.800-ft  2017. január 22.
a balesetbiztosítást külön márciusban fogom beszedni
a 67 Font az utazás megkezdésekor esedékes

 • Az önellátás idején biztosítunk időt, alkalmat és helyet, hogy meleg és hideg ételt tudjanak venni a diákok (a kompon, Amszterdamban, Utrechtben, utazás közben az autópályák mellett).