1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Magyar munkaközösség kultúra » Utolsó operakaland a 2023-2024-es tanévben: A Pygmalion-hatás

Utolsó operakaland a 2023-2024-es tanévben: A Pygmalion-hatás

2024. május 16-án 90 diák tekintette meg a Magyar Állami Operaház Pygmalion-hatás című balettelőadását. A program szervezői, Molnárné Vámos Katalin és Csernus Magdolna mellett Móczárné Köves Eszter, Belley Kinga és Frajna Mirella tanárnő is elkísérte a lelkes diákokat és szülőket.

„Ez a balett koreográfiai értelmezése művész és műve mítoszának, mely rávilágít arra, hogy a művészet és az élet mennyire összefonódik, mégsem ugyanaz. A balett középpontjában egy nyomorban élő pimasz lány áll, aki a versenytánc világában találkozik a gazdagsággal, az előadói tökéllyel, ahol a szépség és a mozgás csalóka könnyedsége csak kemény munkával érhető el, míg a látszólag vonzó színpadi hírnév nem védi meg az embert a magánytól. A híres táncos vezetésével a hősnő egy olyan ösvényre lép, ahol a test mozgásának transzformációja kezdetben szórakoztató kísérletnek tűnik, ám valódi drámába torkollik” – mondja Boris Eifman, a Strauss-család, Josef Hellmesberger és Wolfgang Amadeus Mozart zenéjére készült tragikomikus balett koreográfusa.

Ismételten nagyon hálásan köszönjük a lehetőséget, az MVM támogatásával létrejövő előadás szervezését a Magyar Állami Operaház munkatársainak, különösen Nyáguly Emőke művészeti titkárnak.