1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Mozaik munkaközösség » Bajza–Könözsy-díjban részesült Svarczné Micheller Erzsébet tanárnő

Bajza–Könözsy-díjban részesült Svarczné Micheller Erzsébet tanárnő

Az idei ballagás alkalmával az iskola legmagasabb tanári elismerését Svarczné Micheller Erzsébet tanárnő kapta.

Szeretettel gratulálunk!

 

Svarczné Micheller Erzsébet iskolánk rajz és vizuális kultúra, valamint mozgókép és médiaismeret tanára. A tanórákon és azokon kívül is igyekszik felkelteni a tanulókban a látvány nyújtotta szépség tiszteletét, az alkotás örömét. Több tanítványa indult az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen, illetve tanultak tovább művészeti egyetemen; minden évben sikeresen szerepelnek a kerületi és a fővárosi rajzversenyen. Az órai alkotások színvonalát jelzi, hogy a gyerekek által készített könyvjelzők a nemzetközi könyvjelzőcsere program keretében több országba, sőt több földrészre eljutottak.

Rendszeres kapcsolatot alakított ki az Alternatív Közgazdasági Gimnáziummal, melynek keretében a legszebb tanulói munkákat évente mutatják be mindkét iskolában. A kerületben dolgozó kollégáknak több programot is szervezett, közülük is kiemelkedik a komplex rajzverseny.

A kolléganő több iskolai munkaközösség munkájában szerepet vállal. A tanulók munkáiból kiállítás készül többek közt a víz világnapjára, az állatok világnapjára, a parasport napjára, a költészet napjára. Az iskola szépítése szívügye: az osztálydekorációk értékelése, a fotógaléria létrehozása többek közt az ő munkája során jött létre.

Svarczné Micheller Erzsébet a járványhelyzetben több olyan mű létrehozásában is közreműködött, amely sokat segített a lelki egészségünk megőrzésében. A legfontosabb ezek közül a 12. évfolyam „online ballagására” és Gyimesi Róbert igazgató úr búcsúztatására készített csodás összeállítás. Rendszeresen figyeli a pályázati lehetőségeket, az idei tanévben valósul meg az iskolában a megváltozott körülmények ellenére is egy EMMI pályázat, A fény útja című projekt.

MTA-ELTE közös vizuális kutatás projektjéhez csatlakozott mint követő pedagógus. A tapasztalatokról az ELTE-n szervezett II. Művészetpedagógiai konferencián poszterekkel szerepelt és mutatta be az iskolánkban folyó munkát.

Az Árpád Média Önképző Kör- Vizuális kommunikáció szakkör (ÁMÖK) elindítója és vezetője. Több országos filmes versenyre készített fel diákokat, többek közt a Petőfi Irodalmi Múzeumnak az Arany János emlékév kapcsán meghirdetett Alkotni Arany pályázatára.

A PPKE és az ELTE média szakos hallgatóinak vezetőtanára, aki folyamatosan fejleszti tudását, igyekszik összetartani a III. kerületi szakmai közösséget.

Munkáját 2016-ban Bálványos Huba Vizuális Nevelési díjjal értékelték.

Svarczné Micheller Erzsébetet a magyar és a mozaik munkaközösség a nemzeti kultúra ébren tartásáért, ápolásáért 2021-ben Bajza-Könözsy-díjra javasolja.

Versenyeredmények

2019/2020

A vizuális kultúra OKTV-n több tanuló indult: Károlyi Kornélia (12.b), Kovách Kata (11.d), Ferencz Fruzsina (11.c), Svarcz Enikő (11.c), Létai Laura (11.c); Közülük a második (a járvány miatt az utolsó) fordulóba bejutott Létai Laura, ott a 23. helyezést érte el.

Kerületi komplex rajzversenyen Sipos Petra (7.c)  4. helyezést, Fehér Dóra (8.a)  2. helyezést, Mireider Ádám (9.a) és Farkas Hanna (10.c) 1. helyezést ért el.

A komplex rajzverseny döntőjébe, összesen 7 csapat közé, továbbjutott két árpádos csapatunk is.  A 9.a osztályból a “Rombuszok” csapat: Balla Sára, Menges Anna, Mireider Ádám és Mireider Máté és a 9.c osztályból a “Flaskák” csapat: Csináth Nóra, Garadnai Lilla, Horváth Natália és Turán Viktória.

A szintén fővárosi mozgóképalkotó verseny második helyezettje lett a Studio Omni Scientia nevű csapatunk a 9.c osztályból: Csizmadia Dávid, Kelemen Viktor és Kerkuska Máté.

2020/2021

OKTV-n vizuális kultúrából Lepenye Gerda Angyalka munkájával a döntőbe jutott.