1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Magyar munkaközösség eredmények » “Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjat kapott Molnárné Vámos Katalin tanárnő

“Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjat kapott Molnárné Vámos Katalin tanárnő

2018. június 8-án a Pesti Vigadó épületében rendezett ünnepségen “Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” díjat vehetett át a tanárnő “kiemelkedően eredményes és áldozatos tehetséggondozó munkája elismeréseképpen”. Az alábbiakban kitüntetési előterjesztéséből idézünk:

Molnárné Vámos Katalin

Molnárné Vámos Katalin

“Molnárné Vámos Katalin minden évben több versenyfelkészítő szakkört vezet a gimnáziumban a tanórák után a tehetséges diákok felkarolása céljából. Diákjaival a szakköri foglalkozások keretein túl külön facebookos csoportoldalon osztja meg anyagait, ötleteit, tanácsait. Számtalan esszé íratásával, azok kijavításával, műhelymunkával, közös műelemzéssel, szóbeli próbafeleletekkel igyekszik versenyző diákjait segíteni. Fáradságot nem ismerve olvassa újra az Arany János Irodalmi Verseny évenkénti 7-7 könyvét, készít hozzá kiosztmányokat, feladatlapokat, ismertetőket. Az OKTV 1. fordulóira régebbi tesztek közös feldolgozásával, a 2-3. fordulóra pedig különféle monográfiák, cikkek értelmezésével, az adott téma megbeszélésével, a kötetek áttekintésével készíti fel diákjait. Olykor az iskolán kívüli színház- és kiállítás-látogatások (PIM, Ady-lakás, Jókai-villa stb.), irodalmi séták, kávéházi és sírkertlátogatások teszik szemléletessé óráit. A versenyekre is elkíséri tanulóit, profitál a tapasztalatokból, melyeket beépít a következő évek szakköri foglalkozásaiba. A versmondó versenyekre külön foglalkozással, versmondások meghallgatásával, a művek közös értelmezésével, majd a helyes előadás többszöri, olykor osztály előtti előadatásával segíti tanulóit. A Bolyai Anyanyelvi versenyre a csoportot a célszerű csoportmunka, a feladatfelosztás stratégiai ötleteivel támogatja. 20 éve iskolai magyar háziversenyt vezet a gimnáziumban írásbeli fordulókkal és szóbeli döntővel.”

A tanárnő kitüntetéséhez szívből gratulálunk!