1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Tanárok eredményei » “Budapestért” díjat kapott Buncsák Piroska tanárnő

“Budapestért” díjat kapott Buncsák Piroska tanárnő

2018. november 17-én, a Főváros Napja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a tanárnő a kitüntetést Tarlós István főpolgármester úrtól. Az alábbiakban az elismerő címre való felterjesztéséből idézünk:

“Immár 12 éve annak, hogy a tanárnő belevágott egy iskolai alkotópályázat elindításába, s azóta minden évben több hónapos munkával ő irányítja, koordinálja ennek – a diákok körében egyre népszerűbbé váló programnak – az előkészítését, lebonyolítását és értékelését. Az évente új és új témakörben meghirdetett pályázat keretein belül a tanulók – szinte minden iskolai tantárgyhoz kapcsolódóan és azokat meghaladóan is – írott, nyomtatott vagy elektronikus dokumentumokat alkothatnak, maketteket, modelleket, eszközöket készíthetnek, akár műfordítást is végezhetnek, vagy megzenésíthetnek, illusztrálhatnak egy-egy irodalmi művet.

Buncsák Piroska örömmel és nagy szakértelemmel vette át néhány évvel ezelőtt egy nyugállományba vonult kollégánktól iskolatörténeti gyűjteményünk kezelését, gondozását. Lelkesen és folyamatosan végzi a már összegyűlt anyag rendszerezését, katalogizálását, s nagy erőfeszítéseket tesz a gyűjtemény bővítéséért. Kutatómunkája eredményeként a mai árpádosok is egyre többet tudnak az iskola múltjáról, hagyományairól, illetve azok gyökereiről, valamint ismertté, híressé vált egykori tanáraink és diákjaink életpályájáról, kiemelkedő sikereiről.

Legutóbb említett tevékenysége kiteljesedése, kiteljesítése az, hogy az évente megrendezett öregdiák-találkozóinkon kiállítás, kerekasztal-beszélgetés vagy előadás formájában egy-egy iskolatörténeti témát dolgozunk fel. Így került sor többek között az iskola (akkor) 75 éves épülete történetének bemutatására, a matematika és a természettudományok területén nagyszerű eredményeket elért árpádosok emlékének felidézésére, közülük a meghívásunkat elfogadókkal való beszélgetésre vagy annak a koncertnek a megszervezésére, amelyet egykori növendékeink adtak a zene világának különféle területeit érintve. Mindezen programok előkészítésében, szervezésében és lebonyolításában oroszlánrészt vállalt és vállal a tanárnő.

Buncsák Piroska – emberségével és hosszú éveken át mutatott kiemelkedő teljesítményével – jelentős mértékben járult hozzá a jövő generációjának neveléséhez és oktatásához, ezáltal Óbuda-Békásmegyer, így Budapest fejlődéséhez.”

Árpádos közösségünk nagy örömére ugyanezen alkalommal “Budapestért” díjjal ismerte el a Fővárosi Közgyűlés Tamás Ilona, az Észak-Budapesti Tankerületi Központ igazgatója kiváló vezetői munkáját is.

A kitüntetetteknek szívből gratulálunk!