1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Német munkaközösség archívum » Darmstadti diákok látogatása az Árpádban
Darmstadti diákok látogatása az Árpádban

Darmstadti diákok látogatása az Árpádban

Immár több évtizedes múltra tekint vissza az iskolánk és a Frankfurt közelében fekvő darmstadti Lichtenbergschule között fennálló diákcsere-program. Mint minden évben, így idén is nagy izgalom és hosszas készülődés előzte meg német vendégeink érkezését, melyből Kriston Lili (11.a) sorai nyújtanak egy kis ízelítőt!

Darmstatt1  A tavaly májusi jelentkezés, majd az azt követő nyári levelezés után minden magyar résztvevő izgatottan várta azt a bizonyos szerdát, október 7-ét, amikor a darmstadti diákok megérkeznek. Végül rengeteg szervezés, egyeztetés után egy szép délutánon ‘élőben’ is találkozhattunk cserepartnereinkkel. A szervező tanárnők ismerkedős feladatokkal, kérdezz-felelekkel készültek. Mire az aznapi tervezett ismerkedés lezajlott, mindenki fáradtan, de boldogan ment haza újdonsült lakótársával. Másnap borzalmas esőre ébredtünk, ám ez nem volt akadály, jártunk a Parlamentben, a Bazilikában, a Deák téren, láttuk a holokauszt áldozataira emlékeztető cipőket a Duna-parton, majd végül a még mindig zuhogó eső ellenére jókedvűen érkeztünk meg az Andrássy úti Miniversumba. A következő napokban meglátogattuk a Budai várat, a Hősök terét, a Városligetet, bringóhintóztunk a Margitszigeten, ellátogattunk Tihanyba és Veszprémbe. Vasárnap mindenki családi napot tartott, hogy a cserediákok jobban megismerhessék fogadó családjaik életét.

Darmstatt2Ám a program nem csak városnézésből állt, a magyarokból és németekből szerveződött csapatoknak egy közös projekten kellett dolgozniuk az iskola könyvtárában az erre kijelölt időben, illetve a szabadidejükben. A projekt témája idén a csereprogram reklámozása volt, videó vagy prezentáció formájában. A budapesti látogatás végén minden csapat bemutatta alkotását a két kíváncsi 8-9. osztályoknak – reméljük, kedvet kaptak a kiutazáshoz, hiszen ezek az izgalmak jövőre rájuk várnak! A projektek természetesen még szó szerint félkész állapotban vannak, hiszen a csereprogram második része még hátra van, a magyar diákcsapat  áprilisban utazik Darmstadtba.

Összességében a programok nagyon jól sikerültek, a társaság az együtt töltött idő alatt remekül összekovácsolódott, izgatottan várjuk az utazást Németországba.

Köszönjük Magyar Margit és Makkné Kende Adrienn tanárnőknek, valamint a darmstadti Lichtenbergschule ide utazó tanárainak a szervezést!

Kriston Lili (11.a)