1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Közösségeink » Munkaközösségek » Német munkaközösség » Krónika

Krónika

A cseh kapcsolat ápolása

„Az oktatás nem arról szól, hogy megtöltünk egy csöbröt, hanem hogy meggyújtsunk egy tüzet.” (William Butler Yeats) 2021. november 8-12. ... tovább olvasom »

Látogatás a pilisvörösvári tájházban

Látogatás a pilisvörösvári tájházban November 19-én jártunk a kilencedikes, nemzetiségi csoporttal Pilisvörösvárott, a nemzetiségi tájházban. Zsámboki Szabolcs szakszerű tárlatvezetésével ismerkedhettünk ... tovább olvasom »

Német tábor 2019

Német tábor Idén is a megszokott időben, háromnegyed 7-kor indultunk el a gimnázium elől, hogy megkezdjük a körülbelül 10 órás ... tovább olvasom »

TrachtTag 2017

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum) harmadik alkalommal kérte a magyarországi németeket, hogy válasszanak ki egy ... tovább olvasom »

Rendhagyó népismeretóra

A tanév második hon-és népismeretóráján osztálytársunk nagymamája, Geiszelhardt Istvánné, Ági néni látogatott el hozzánk Vörösvárról. A német nemzetiségi tagozat elvárásaihoz ... tovább olvasom »

Haartracht am TrachtTag 2016

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum) második alkalommal kérte a magyarországi németeket, hogy válasszanak ki egy ... tovább olvasom »

A 154 kg-os „ügy”

Reggel fél nyolckor találkoztunk az Óbudai Egyetem kollégiumánál: a 9. d osztály német nemzetiségi csoportja és Magyar Margit tanárnő. Az egyetemisták frissen, kedvesen és nagyon jókedvűen fogadtak bennünket. tovább olvasom »

Sváb betlehemes játék

A III. kerület Német Nemzetiségi Önkormányzat kérésére iskolánk diákjai az Óbudai Szentháromság templomban sváb betlehemes játékot adtak elő. Mivel az ... tovább olvasom »