1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Diákönkormányzat » Eldőlt, ki tudja a legtöbbet Óbudáról

Eldőlt, ki tudja a legtöbbet Óbudáról

Az Óbudai Árpád Gimnázium diákjai nyerték a háromfordulós, “Mi Óbudánk” című helytörténeti vetélkedősorozatot. Az első helyért járó 250 ezer forintos jutalmat Bús Balázs polgármestertől vehették át a győztesek.

Bús Balázs polgármester úr mellett (balról jobbra) Peőcz Richárd, Gortka Marcell, Di Giovanni Bence, Kirchhof Barna, Tóth Gellért és Szomolay Tibor, valamennyien a 9. B osztály tagjai.

“Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.”- Simone Weil szavait idézte Bús Balázs polgármester az óbudai középiskolák között lezajlott helytörténeti vetélkedő eredményhirdetésén. A résztvevőknek elmondta, hogy bár a kerület értékeit gyakran nem becsüljük meg eléggé, érdemes utánuk vágyakozni, fölfedezni és vigyázni rájuk.

Az Óbuda Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzat által szervezett háromfordulós,  „Mi Óbudánk” című helytörténeti vetélkedősorozat célja az volt, hogy a fiatalok jobban megismerhessék a III. kerületet. A vetélkedőre minden iskola egy 6 főből álló csapattal nevezhetett, melynek tagjai a 9-10. évfolyamos diákok közül kerülhettek ki.

A résztvevők hasznos információkat és ismereteket gyűjtöttek a városrész történetéről, művészetéről, épületeiről, természeti értékeiről, lakóiról és hírességeiről. A fordulók jelentős részében élményszerű, szituációs játékokkal, kreatív – esetenként önálló gyűjtőmunkán alapuló – feladatokon keresztül szerezték meg azt az ismeretet, amit Óbudáról érdemes tudni.

Az első helyezett csapat 250.000 Ft díjazásban részesült, melyet az iskolájuk javára nyertek meg, és felhasználásáról a továbbiakban a diákönkormányzat dönt majd az igazgató véleményének figyelembevételével.

A verseny lebonyolításában számos kerületi intézmény működött közre, az Aquincumi Múzeum, a Goldberger Textilipari Gyűjtemény, a Kassák Múzeum, az Óbudai Múzeum, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Vasarely Múzeum.

Az összesített eredmény:

  1. hely: Óbudai Árpád Gimnázium
  2. hely: Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium
  3. hely: Varga István Kereskedelmi és Közgazdasági Szakgimnázium
  4. hely: Szent József Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium
  5. hely: Alternatív Közgazdasági Gimnázium
  6. hely: Bláthy Ottó Titusz Informatikai Szakgimnázium
  7. hely: Kerék Utcai Általános Iskola és Gimnázium

Az Óbudai Múzeum különdíját és az ezzel járó ajándékcsomagokat a Bláthy Ottó Titusz Informatikai Szakgimnázium versenyzői kapták.

Az obuda.hu híradása nyomán