1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Magyar munkaközösség hírek » Óbudai Pedagógiai Érdemekért kitüntetést kapott Kőváriné dr. Fülöp Katalin tanárnő

Óbudai Pedagógiai Érdemekért kitüntetést kapott Kőváriné dr. Fülöp Katalin tanárnő

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a június 2-i, a Pedagógusnap alkalmából tartott ünnepségén egy árpádos tanárt is rangos kitüntetésben részesített. Az alábbiakban a kitüntetésre való felterjesztéséből idézünk röviden:

“A magyar irodalom és nyelvtan tantárgyak magas szintű ismerete, oktatása, tanítási módszertanának sokszínű gyakorlása mellett kiemelkedik szervezési készségével, versenyfelkészítő munkájával, a munkaközösség ügyeinek koordinálásával, a humán tárgyak iránti elkötelezettségével, tudásmegosztó és innovációs attitűdjével is.

Kőváriné dr. Fülöp Katalin precíz, elhivatott, ambiciózus tanárnő, a magyar munkaközösség vezetője 2008 óta. Pontosan, logikusan, a megadott időkorlátokat mindig betartva végzi el vállalt feladatait. Rendszeres ötleteivel igyekszik megújítani az iskola életét, koordinálni a hozzá tartozó tanárok munkáját, iskolai ünnepségeket, rendezvényeket szervez, pályázatokat nyújt be kollégái és a diákok megsegítése céljából. Szívén viseli a kiemelkedő munkát végző tanárok sorsát is, különböző díjak, kitüntetések odaítélésén serénykedik folyamatosan. Minden eseményt időben előkészít, ellenőriz; előrelátása példaértékű és figyelemre méltó.

A vezetési feladatok mellett osztályfőnöki munkát is vállal. Nem akar elszakadni a tanulóktól, a diákélet koordinálásától, a tanítói-nevelői feladatoktól. Ezek számára láthatóan ugyanolyan fontosak, mint az irányítási, innovációs és szervezési feladatok. A diákok szeretik, tisztelik őt mint tanárukat, osztályfőnöküket. Több táborba, kirándulásra is elviszi tanítványait, sőt rendszeres múzeum- és színházlátogatásokat szervez számukra, hiszen a színházi nevelés kérdése mindig is a szívügye volt. Különösen fontos számára, hogy felfedezze a tehetségeket, s őket bevonja a szakkörök, a média, a színjátszás világába a magyar irodalom és nyelvtan szakpár magas szintű oktatása mellett. Kétszer vállalt saját osztályt (jelenleg is osztályfőnök), s kétszer is besegített osztályfőnök-helyettesként az adott osztály életében.

Sokirányú érdeklődését, nyitottságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy tagja a Magyartanárok Egyesületének, a Magyar Néprajzi Társaságnak, valamint a Kogart művészeti körének. Rendszeresen látogatja az egyesületek konferenciáit, a ME nyári szakmai táborait, módszertani alkalmait. Lehetőség szerint részt vesz a Petőfi Irodalmi Múzeum rendezvényein, szakmai napjain is, ahová diákjait is meghívja magával.

A 2008-as tanévtől fogadja és segíti a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanárjelöltjeit, vezetőtanárként, mentortanárként egyengeti a hozzá és humán szakos kollégáihoz szegődött hallgatók útját. E téren is kimagaslóan lelkiismeretes, gondos munkát végez. Több esetben kért már fel tanárjelölteket arra, hogy nálunk folytassák pedagógusi munkájukat. Ekkor a gyakornokokat precízen irányítja, segíti, a munkaközösség ügyét pedig szívén viseli. 2013 júniusában a pedagógus szakvizsga keretén belül az ELTE mentortanár-képzésén kitűnő minősítéssel diplomázott. 2014-től az ELTE mentortanáraként is támogatja a tanárjelölteket.”

A tanárnő kitüntetéséhez szívből gratulálunk!