1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Tanárok eredményei » Óbudai “Pedagógiai Érdemekért” kitüntetést kapott Lőrincz Andrea tanárnő

Óbudai “Pedagógiai Érdemekért” kitüntetést kapott Lőrincz Andrea tanárnő

A 2018. június 1-jén az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata által szervezett pedagógusnapi ünnepségen az Óbudai Árpád Gimnázium diákönkormányzatának példás patronálásáért vehette át a tanárnő a díjat. Az alábbiakban a kitüntetés átadásakor elhangzott méltatásából idézünk:

“A tanítás mellett az iskolai élet nagyon sok területén aktív, évek óta számíthatunk a munkájára az iskolai ünnepélyek, a szalagavatók és a ballagások megrendezésekor, a különféle közösségi eseményeken. A közösség erősítését rendkívül fontosnak tartja, 2013-ban ezért is vállalta, hogy patronáló tanárként támogatja a gimnázium diákönkormányzatának tevékenységét. Ezt megelőzően már több éven át segítette önkéntesen (ebben a pozícióban) elődje munkáját, sok tapasztalatra tett szert, s ezeket a későbbiekben megfelelően hasznosította.

Vezérelvét, a „Jót s jól!” gondolatát követve és megvalósítva, kiváló munkát végez a diákönkormányzat támogató tanáraként. A tanulók felé nyitott és empatikus személyisége, felkészültsége és elkötelezettsége miatt a tanárnő élvezi a diákok bizalmát, megbecsülését és szeretetét. Oroszlánrésze van abban, hogy az Árpád diákjainak túlnyomó többsége kezdeményező, önálló és felelősségteljes közösséget alkot. Elismerésre méltó érdeme, hogy nemcsak megőrizte az előző időszak értékeit és eredményeit, hanem számos területen gyarapította, gazdagította is azokat. Tervező-, szervező- és (a háttérből) irányítómunkájának köszönhetően az iskola diáktanácsa felkészülten, határozottan és kulturáltan képviseli a tanulóközösségek érdekeit, számtalan tanórán kívüli programot szervez és bonyolít le. Ez utóbbiak sorában említhetjük a gólyanapot, a gólyatábort, a gólyahetet, a más kerületi iskolákkal közösen rendezett Kapcsoldát, a diákönkormányzat táborait, a jótékonysági gyűjtéseket vagy sportrendezvényeket, a diáktanács piknikjét és napját, az Árpád Napok megrendezéséhez nyújtott segítséget, a nyílt napunk vagy az öregdiák-találkozónk sikeréért vállalt feladatokat.

2013 óta a tanárnő sokat tett Óbuda-Békásmegyer Ifjúsági Önkormányzata megalakításáért és eredményes működéséért is. Folyamatosan figyelemmel kíséri és segíti iskolánk diákképviselőinek munkáját, nagyon gyakran maga is részt vesz az ÓBIÖK kéthetente tartott megbeszélésein. Jelentős szerepe van abban, hogy iskolánk tanulói minden, az ifjúsági önkormányzat által szervezett rendezvényen részt vesznek, legyen szó komolyzenei koncertről, kerületi sportnapról, a Középiskolák Viadaláról, felkészítő táborról vagy filmklubról. Véleményével hozzájárult az ÓBIÖK „elméleti” tevékenységéhez is, részt vett a szervezet SzMSz-ének megalkotásában, a középiskolásokra vonatkozó kérdőíves felmérés lebonyolításában és a kerületi ifjúsági koncepció előkészítésében is.”

A tanárnő kitüntetéséhez szívből gratulálunk!