1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Tanárok eredményei » Pro Óbuda-díjat kapott Gyimesi Róbert igazgató tanár úr

Pro Óbuda-díjat kapott Gyimesi Róbert igazgató tanár úr

2020. május 17-én vehették át dr. Kiss László polgármester úrtól a III. kerületi önkormányzat legrangosabb kitüntetéseit az Óbuda díszpolgára kitüntető címmel és a Pro Óbuda-díjjal elismertek, köztük – a közösségért végzett pedagógiai munkája elismeréseként – Gyimesi Róbert igazgató tanár úr is.

Vele kapcsolatban az ünnepségen elhangzott, hogy
“Gyimesi Róbertnek az Óbudai Árpád Gimnázium az első és egyben eddigi egyetlen munkahelye, melynek huszonegy éven át igazgatója is. Büszke intézményére, büszke diákjaira, joggal. Negyven évet érintően áll a katedrán, ám az idei tanév és érettségi vizsga őt is, munkatársait is és tanítványait is különleges kihívás elé állította a járványhelyzetben. De az Árpád Gimnázium közössége most is helytállt. Hagyománya van ennek a helytállásnak, elég, ha annyit említünk, hogy Gyimesi Róbert tanítványai közül többen nemzetközi diákolimpiák résztvevői is voltak. Bizonyítva, hogy a tudományok szeretetére és kitartásra nevelése termékeny talajra hullott óbudai osztályaiban.”

A polgármester úr köszönettel említette meg azt is, hogy
“díszpolgárunk és Pro Óbuda-díjasaink ezúttal sem magukra gondoltak, hanem a közösségre, és a díjaikkal járó pénzjutalmat felajánlották a kerületi Koronavírus Védelmi Alapnak, hogy támogassák az itt lakók védelmét és biztonságát célzó törekvéseket.”

A díjak átadásáról, az ünnepi esemény részleteiről az obuda.hu tudósítása itt olvasható.

Szívből gratulálunk!