1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Tanárok eredményei » Tankerületi “Elismerő oklevél” kitüntetést kapott Pápai Éva tanárnő és Gyimesi Róbert igazgató tanár úr

Tankerületi “Elismerő oklevél” kitüntetést kapott Pápai Éva tanárnő és Gyimesi Róbert igazgató tanár úr

Az Észak-Budapesti Tankerületi Központ által rendezett pedagógusnapi ünnepségen vehette át a díjat a tanárnő 2019. május 30-án. Az alábbiakban az elismerés átadásakor elhangzott méltatását idézzük:

“A tanárnő 1998 óta tagja az Árpád, a későbbiekben az Óbudai Árpád Gimnázium tanári karának. Az angol nyelv magas szintű ismerete, oktatása, tanítási módszertanának sokszínű gyakorlása mellett kiemelkedik szervezési készségével, versenyfelkészítő munkájával, az idegen nyelvi munkaközösség ügyeinek koordinálásával, a szaktárgya iránti elkötelezettségével, tudásmegosztó és innovációs attitűdjével is.

Kiváló és mindenki által elismert szaktanári munkája kiterjed a nyelvvizsga-, illetve versenyfelkészítés területére is. Pápai Éva tanárnő számos rangos versenyre készítette fel és kísérte el tanítványait. Országos Középiskolai és Általános Iskolai Tanulmányi Versenyek, fővárosi, illetve kerületi versenyek, szépkiejtési és szavalóversenyek, a Jane Haining Emlékverseny (1. és 2. helyezett tanulók), a komplex angol nyelvi verseny (1. helyezett diák) és még sok más rangos megmérettetés bizonyítja pedagógiai elkötelezettségét, kitartását, szakmai alázatát és a diákokba vetett hitét.

Pápai Éva precíz, elhivatott, higgadt tanárnő. Pontosan, logikusan, a megadott időkorlátokat mindig betartva végzi el vállalt feladatait. Szaktanári feladatai mellett osztályfőnökként is kiemelkedő munkát végez. Már másodjára vállalt osztályt, számos programot, előadást, kirándulást, játékot szervezett diákjainak. Az olykor felmerülő konfliktusokat a legnagyobb hozzáértéssel, empátiával és diszkrécióval kezeli és oldja meg. A szülőkkel rendszeres kapcsolatot tart. A diákok szeretik, tisztelik őt mint tanárukat, osztályfőnöküket.

A mentortanári feladatkör is közel áll hozzá. A Kodolányi János Főiskolán szakvizsgázott mentorpedagógus szakterületen. Vezetőtanári feladatait lelkiismeretesen, nagy lelkesedéssel, kíváncsisággal és odaadással végzi.”

Ugyanezen alkalommal Elismerő oklevelet vehetett át Tamás Ilona tankerületi igazgató asszonytól Gyimesi Róbert igazgató tanár úr is “az intézmény nevelőtestületéért és tanulóiért végzett példaértékű munkájáért”.

Az elismerésekhez szívből gratulálunk!