1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Felvételi eljárás 2019/20 » Teendők az írásbeli felvételi vizsga után, pótírásbeli vizsga (2019/20)

Teendők az írásbeli felvételi vizsga után, pótírásbeli vizsga (2019/20)

A kijavított dolgozatok megtekintése, észrevételek a javítással kapcsolatban

A javítási útmutatók elérhetők az oktatas.hu oldalról. A kijavított dolgozatokat kizárólag január 28-án (kedden) 9-17 óráig itt az iskolában, a nagyelőadóban lehet megtekinteni személyesen, szülővel vagy (szabályos meghatalmazással) meghatalmazott útján. Ekkor értékelőlapjaikat is átvehetik, illetve egy-egy magyar, illetve matematika szakos kollégánk mindvégig elérhető lesz, hogy az esetleg felmerülő problémák tisztázására lehetőség legyen. (A korábbi évek tapasztalata alapján a megtekintés első óráiban viszonylag hosszabb várakozásra lehet számítani!) Az ekkor át nem vett értékelőlapokat január 29-től kezdve munkaidőben a Titkárságon vehetik át.

Aki a kijavított dolgozatáról másolatot szeretne, az hozzon fényképezésre alkalmas mobiltelefont vagy digitális fényképezőgépet , mert fénymásolási lehetőséget nem áll módunkban biztosítani.

A kijavított dolgozatokkal kapcsolatban észrevételt másnap, tehát január 29-én (szerdán) 16 óráig lehet benyújtani.

A felvételi dolgozatok megtekintésére érkezők figyelmét felhívjuk, hogy a gimnázium környékén este 18 óráig fizetős a parkolás. Az iskola előtti kis utcában (a Nagyszombat utca szervizútján) táblával jelzett várakozási tilalom van érvényben, és a Közterület Felügyelet rendszeresen megbünteti az ezt figyelmen kívül hagyókat. Mindezekre tekintettel január 28-án, kedden 8 és 17 óra között (kapacitásunk erejéig) az iskola udvarán parkolási lehetőséget biztosítunk az autóval érkezőknek. Az udvarra a Szőlő utcai kapun át hajthatnak be. Kérjük, hogy csak a sportpálya területén található parkolóhelyeket használják. Az autók leparkolása után a gimnázium épületébe a főbejáraton át léphetnek be, mely az udvar bejáratától a Szőlő utca-Nagyszombat utca útvonalon kb. 100 méteres sétával érhető el. Aki pedig megteheti, azt kérjük, hogy vegye igénybe a közösségi közlekedést.

Pótló központi írásbeli vizsga

Mindazok, akik önhibájukon kívül nem tudtak részt venni a január 18-i vizsgán (és ezt – például orvosi igazolással – igazolni is tudják), január 23-án (csütörtökön) 14 órától pótló központ írásbeli felvételi vizsgán vehetnek részt. Kérjük, hogy erre vonatkozó szándékukat a +36-1-388-7120-as telefonszámon vagy emailen előzetesen jelezzék.

A pótló írásbeli vizsgán 14 órától először a magyar, majd 15 perc szünet után 15 órától a matematika feladatsort írják meg a jelentkezők. Mindkét feladatsor megoldására 45 perc áll rendelkezésre. Kérjük, hogy a szükséges adminisztrációs teendők nyugodt elvégzése érdekében minden vizsgázó 13:45-ig érkezzen meg az iskolába.

A dolgozatokat kék vagy fekete tollal kell megírni. Segédeszközként vonalzó, körző és szögmérő használható, számológép viszont nem. Kérjük, hogy a vizsgázók hozzanak magukkal személyazonosításra alkalmas igazolványt (személyi igazolványt, diákigazolványt vagy útlevelet).

Jelentkezés a középfokú iskolákba

A középfokú iskolákba történő jelentkezés határideje február 19-e (szerda). Az erről szóló tájékoztatót itt olvashatják.