1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Felvételi eljárás 2014/15 » Teendők az írásbeli felvételi vizsga után, pótírásbeli vizsga

Teendők az írásbeli felvételi vizsga után, pótírásbeli vizsga

A felvételi dolgozatok értékelése, megtekintése

A javítási útmutatók elérhetők az oktatas.hu oldalról. A kijavított dolgozatokat január 26-án (hétfőn) 9-17 óráig itt az iskolában, a nagyelőadóban lehet megtekinteni személyesen, szülővel vagy meghatalmazott útján. Ekkor egy-egy magyar, illetve matematika szakos kollégánk mindvégig elérhető lesz, hogy az esetleg felmerülő problémák tisztázására lehetőség legyen. (A korábbi évek tapasztalata alapján a megtekintés első óráiban viszonylag hosszabb várakozásra lehet számítani!)

Aki a kijavított dolgozatáról másolatot szeretne, az hozzon digitális fényképezőgépet, mert fénymásolási lehetőséget nem áll módunkban biztosítani.

A kijavított dolgozatokkal kapcsolatban észrevételt másnap, tehát január 27-én (kedden) 16 óráig lehet benyújtani.

Pótló központi írásbeli vizsga

Mindazok, akik önhibájukon kívül nem tudtak részt venni a január 17-i vizsgán (és ezt – például orvosi igazolással – igazolni is tudják), január 22-én (csütörtökön) 14 órától pótló központ írásbeli felvételi vizsgán vehetnek részt. Kérjük, hogy erre vonatkozó szándékukat a +36-1-388-7120-as telefonszámon vagy emailen előzetesen jelezzék.

A pótló írásbeli vizsgán 14 órától először a magyar, majd 15 perc szünet után 15 órától a matematika feladatsort írják meg a jelentkezők. Mindkét feladatsor megoldására 45 perc áll rendelkezésre. Kérjük, hogy a szükséges adminisztrációs teendők nyugodt elvégzése érdekében minden vizsgázó 13:45-ig érkezzen meg az iskolába.

A dolgozatokat kék vagy fekete tollal kell megírni. Segédeszközként vonalzó, körző és szögmérő használható, számológép viszont nem.

Kérjük, hogy a vizsgázók hozzanak magukkal személyazonosításra alkalmas igazolványt (személyi igazolványt, diákigazolványt vagy útlevelet).

Jelentkezés a középfokú iskolákba

A középfokú iskolákba történő jelentkezés határideje február 13-a. A jelentkezési lapot rövidesen elérhetővé tesszük honlapunkon.