1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Tanárok eredményei » Tiszavölgyi István-díjat kapott Tajtiné Váradi Emőke tanárnő

Tiszavölgyi István-díjat kapott Tajtiné Váradi Emőke tanárnő

2019. május 28-án Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának pedagógusnapi ünnepségén vehette át a tanárnő a díjat. Az alábbiakban a kitüntetésre való előterjesztéséből idézünk:

“Tajtiné Váradi Emőke a természettudományi munkaközösség fáradhatatlan, segítőkész, elsősorban a kémia tantárgy oktatását magas szinten „művelő” tagja.

Nagy szakértelemmel, számtalan kísérlettel és tanulókísérlettel kelti fel diákjai érdeklődését tanított tantárgyai, általában a természettudományok iránt, rendszeresen, tanórán kívüli foglalkozásokon készíti fel őket a különféle megmérettetésekre. Tanítványai nagyszerű sikereket értek el kerületi, regionális és országos szintű tanulmányi versenyeken. Ilyen a Hevesy György Országos Kémiaverseny, az Irinyi János Országos Kémiaverseny, az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) kémiából, a Curie Verseny. Az országos versenyek döntőjében több tanítványa előkelő helyezést ért el.

Diákjai közül természetesen nemcsak a fentiek választották/választják továbbtanulási céljukként a természettudományokat, köztük a kémiát, de sokan lettek orvosok vagy állatorvosok, mérnökök is közülük.

A tanárnő oroszlánrészt vállalt és vállal a kémiaszertár rendjének fenntartásában, a vegyszerek helyes tárolási és kezelési módjának kialakításában, figyelemmel kíséri a vegyszernyilvántartást, gondoskodik az elfogyott anyagok és eszközök pótlásáról.

Osztályfőnökként törekedett diákjai mélyebb megismerésére, az élet minél több területét felölelő, személyes tanár-diák, mester-tanítvány kapcsolat kialakítására. Változatos, személyiségüket sokszínűen kibontakoztató programokat kínált számukra.

Hosszú évek óta egyik motorja környezeti nevelési tevékenységeinknek: szervezi és lebonyolítja a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos tevékenységeket (gyűjtés, elszállítás), koordinálja a madárház tisztántartását, a madarak gondozását, rendszeres szervezője és egyik vezetője az iskolai természetjáró szakosztály túráinak, melyeken havi rendszerességgel közel 100 diákunk vesz részt és gyűjt életre szóló élményeket, minden évben főszervezőként vesz részt a tantestület egy- vagy többnapos országjáró kirándulásain.

A tanárnő a 2017 augusztusában történt nyugállományba vonulása után is aktív munkatársunk maradt, ebben a tanévben óraadó tanárként tanítja mindkét szaktárgyát.”

A tanárnő kitüntetéséhez szívből gratulálunk!