1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Felvételi eljárás 2016/17 » Tudnivalók a központi írásbeli felvételi vizsgáról

Tudnivalók a központi írásbeli felvételi vizsgáról

A központi írásbeli felvételi vizsgákat január 21-én, szombaton tartjuk. 10 órától először a magyar, majd 15 perc szünet után 11 órától a matematika feladatsort írják meg a jelentkezők. Mindkét feladatsor megoldására 45 perc áll rendelkezésre. A terembeosztást reggel az iskola kapuján tesszük közzé. Kérjük, hogy a szükséges adminisztrációs teendők nyugodt elvégzése érdekében minden vizsgázó 9:40-ig érkezzen meg az iskolába. Az iskola épületét 9 órakor nyitjuk. Külön értesítést az írásbeli vizsgákról nem küldünk.

A dolgozatokat kék vagy fekete tollal kell megírni. Segédeszközként vonalzó, körző és szögmérő használható, számológép viszont nem.

Kérjük, hogy a vizsgázók hozzanak magukkal személyazonosításra alkalmas igazolványt (személyi igazolványt, diákigazolványt vagy útlevelet).

A kedves Szülőket arra kérjük, hogy a vizsga zavartalan lebonyolítása érdekében a vizsgatermeket legkésőbb 9:45-ig, a folyosókat pedig legkésőbb 9:55-ig hagyják el. A vizsga ideje alatt a (főbejárattól jobbra található) földszinti aulában vagy a nagyelőadóban várakozhatnak. A szünetben (10:45 és 10:55 között) a folyosókon találkozhatnak gyermekeikkel.

A gimnázium előtti kis utcában (a Nagyszombat utca szervizútján) táblával jelzett várakozási tilalom van érvényben, és a Közterület Felügyelet rendszeresen megbünteti az ezt figyelmen kívül hagyókat. Az írásbeli felvételi vizsga ideje alatt (kapacitásunk erejéig) az iskola udvarán parkolási lehetőséget biztosítunk az autóval érkezőknek. Az udvarra a Szőlő utcai kapun át hajthatnak be. Az autókat a sportpályán parkolják le, majd ezután a gimnázium épületébe a főbejáraton át léphetnek be, mely az udvar bejáratától a Szőlő utca-Nagyszombat utca útvonalon kb. 100 méteres sétával érhető el. Aki pedig megteheti, azt (a vizsgázók nagy számára tekintettel) kérjük, hogy vegye igénybe a közösségi közlekedést.

A kijavított dolgozatokat 2016. január 31-én (kedden) 9-17 óráig itt az iskolában, a nagyelőadóban lehet megtekinteni személyesen, szülővel vagy (szabályos meghatalmazással) meghatalmazott útján. Ekkor egy-egy magyar, illetve matematika szakos kollégánk mindvégig elérhető lesz, hogy az esetleg felmerülő problémák tisztázására lehetőség legyen.

Aki a kijavított dolgozatáról másolatot szeretne, az hozzon alkalmas mobiltelefont vagy digitális fényképezőgépet, mert fénymásolási lehetőséget nem áll módunkban biztosítani.

A kijavított dolgozatokkal kapcsolatban írásbeli észrevételt másnap, tehát február 1-én (szerdán) 16 óráig lehet benyújtani.

Minden felvételizőnek sok sikert kívánunk!

(A korábbi évek írásbeli felvételi vizsgáinak feladatsorai és javítókulcsai 2001-től napjainkig  letölthetők az oktatas.hu honlapról.)