1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Matematika munkaközösség » Újabb Ericsson-díjas tanár az Óbudai Árpád Gimnáziumban

Újabb Ericsson-díjas tanár az Óbudai Árpád Gimnáziumban

Gimnáziumunk igazgatóhelyettese, matematikatanára és mesterpedagógusa, Koncz Levente kapta ebben a tanévben az „Ericsson a matematika népszerűsítéséért” díjat.

A díjátadó ünnepség 2017. május 30-án volt a Magyar Tudományos Akadémián. Az Ericsson Magyarország Kutatás-Fejlesztési Igazgatósága 1999-ben alapított díjat a fizikát vagy a matematikát oktató pedagógusoknak. Az elismerés azért jött létre, hogy támogassa és erősítse hazánkban a világviszonylatban is kiemelkedő matematikai és természettudományos alapképzést. Évente nyolc pedagógust díjaznak, és Koncz tanár úr révén az egyik elismerés most az Óbudai Árpád Gimnáziumba került.

A tanár úrról készített kisfilm és a méltatás alapján felidézhettük kollégánk rendkívül szerteágazó tevékenységét. Szakmai felkészültsége kiemelkedő. Pontos problémafelvetései, élvezetes előadásmódja, világos magyarázatai sok diákkal szerettették meg a matematikát. Mindig lehet rá számítani, akár szakmai kérdésekben, akár tanórán kívüli programok szervezésénél.

Korábban matematikai erdei iskolát szervezett, előadást tartott a Rátz László Vándorgyűlésen és a KöMaL ankétján, közreműködött matematikai szakkönyvek kiadásában. Diákjai nem csupán a hazai versenyeken érnek el kiemelkedő helyezést, de nemzetközi eredményekkel is büszkélkedhetnek. Koncz Levente számtalan publikációval, tananyagok, tankönyvek lektorálásával járult hozzá a hazai matematikaoktatás színvonalának emeléséhez. Országos konferenciákon, továbbképzéseken nagyon hasznos és színes, a matematikát népszerűsítő előadásokat hallhattak tőle tanárok és diákok egyaránt.

Eddigi eredményes tehetséggondozó munkáját 2002-ben és 2014-ben Graphisoft-díjjal ismerték el.

Koncz Levente tanár úrnak, egyben minden kitüntetettnek szívből gratulálunk!