1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Krónika » Augusztusi – októberi események

Augusztusi – októberi események

Augusztus 24-29.

Gólyatábor

Már nagyon vártam augusztus utolsó hetét, amikor elkezdődött a gólyatábor. Reméltem, hogy mindenki el tud jönni. A Keleti pályaudvar előtt gyülekeztünk, hamar megtaláltam a többieket a színes pólók miatt. Vonatozás közben beszélgettem pár osztálytársammal. A vonattól busszal jutottunk a szállásra.

Az öt nap alatt sokféle programunk volt. Az osztályos foglalkozásokon sokféle ismerkedős játékot játszottunk, de a legjobb a tánctanulás volt. A próbák ugyan fárasztóak voltak, és meleg is volt, de a végére összeraktuk.

A csoporttal is sokat voltunk együtt, az egyik nap nagy részét a városban töltöttük, és sok feladatot kellett megoldanunk. A legviccesebb az volt, amikor egy telefonfülkébe kellett mindannyiunknak beférnünk. Ez csak úgy sikerült, hogy egymás nyakába ültünk.

Az egyik legnagyobb élményem a színdarab-verseny volt. Nem volt sok szerepem, de nagyon jól szórakoztam közben, és meg is nyertük.

Már ott a táborban összebarátkoztam az osztályból sokakkal, és visszafelé úton alá is írtuk egymás pólóit. Annyira jól éreztem magam, hogy újra és újra át szeretném élni a hét eseményeit.

Maricza Hanna (7.c)

A beiratkozáskor tudtam meg, hogy szerveznek nekünk gólyatábort. A nyár elején nagyon féltem az ismeretlentől, szerettem volna inkább megúszni az egészet, lemondani a tábort, de az egész család győzködött – higgyem el, hogy nagyon-nagyon jó lesz.

A tábor előtti napokban már a kíváncsiság legyőzte a félelmet, bár a Keleti pályaudvar előtt még Anya mellett álltam. Pár óra elteltével már úgy tűnt, ezer éve ismerjük egymást az osztálytársaimmal.

A Diáktanács szervezte a programokat, nem kíméltek minket, mert reggel 7-től este 10-ig folyamatosan feladatok, versenyek, játékok voltak. Megismertem az osztálytársaimat, az évfolyamtársaimat, és egy pár felsőbb évfolyamra járó fiút és lányt. Szereztem új barátokat, akikkel végignevettük a tábort.

Szeretném, ha a gólyatáborban szerzett barátságok, élmények, érzések az egész suli ideje alatt megmaradnának.

Csekő Jázmin (7.c)

A gólyatábor előtti estén összecsomagoltam, és nagyon vártam a másnap reggelt. Nehezen tudtam elaludni, izgultam. Reggel ébredés után rögtön el akartam indulni, de még túl korán volt.

Kicsit előbb is érkeztünk a pályaudvarra, ezért aggódtam, biztos jó helyen vagyunk? De mikor megláttam néhány ismerős arcot, nyugodtabb lettem. A vonaton meg voltam szeppenve, mert csupán csak egy lányt ismertem. Azonban az utazás végére a körülöttem ülőkkel olyan jól összebarátkoztunk, hogy észre sem vettük, hogy megérkeztünk a szállásra. Itt derült ki, hogy a csomagolás nem erős oldalam, mert a fésűm csak a második napon került elő. A tábor ideje alatt rengeteg érdekes és szórakoztató programon vettünk részt, esténként pedig sokat beszélgettünk. Élveztem a csoportos feladatokat, mert mindig vidáman teltek, igazából az összes programot kedveltem. Az utolsó estére színdarabbal készültünk, amitől kicsit tartottam, mert eléggé lámpalázas vagyok. Az előadott történet jó és sikeres volt, mindenkinek jutott elegendő szerep.

Jól éreztem magam a gólyatáborban, és szívesen maradtam volna még. Majd rájöttem, hogy három nap múlva iskola, és újra együtt lehetek az új barátaimmal.

Bodrogvári Eszter (7.c)

Szeptember 22-29.

Darmstadti cserediák-program

Mint sokan tudjátok, szeptember végén német diákok voltak az iskolában… Azzal kell tehát kezdenem, hogy elmondjam, hogy ez az egy hét (mert sajnos csak ennyi volt) fantasztikusan telt. Minden napra jutott legalább három, különböző, rendkívül színes és érdekes program, szóval ez alatt az egy hét alatt annyi különböző élményt szereztem, mint amennyit általában fél év alatt szoktam. A német cserediákok nagyon kedvesek, segítőkészek voltak, és szívesen beszélgettek velünk bármilyen témával kapcsolatban, nagyon gyorsan megtaláltuk velük a közös hangot. Mi pedig szívesen bemutattuk nekik Budapestet és a magyar kultúrát, nevezetességeket, látványosságokat. Sok új embert ismertem meg, új kifejezéseket és szavakat is megtanultam, mert hát valahogy azért mégiscsak ez a lényege ennek a cserediák-programnak.

Számomra a legkellemesebb élmény a Balatoni kirándulás és hajókázás volt, de szintén nagyon tetszett az utolsó esti sétahajózás és a bringóhintózás. A kötelező programok mellett, amelyeken mindenki ott volt, kisebb csoportokba összeverődve más programokat is szerveztünk a partnereinknek, többek között voltunk lángosozni, gokartozni, megnéztük Ürömöt és a Tropicariumba is eljutottunk. A hangulat – főleg a végére – olyan volt, mintha már mindenki 3-4 éve ismerné egymást, sokat nevettünk, táncoltunk, meg benne voltunk szinte minden „őrültségben”.

A projekteket, amelyeknek témája idén a gasztronómia volt, négyfős csapatokban, öt nap alatt készítettük el és szerda reggel a 7.c és a 9.d németet tanuló diákjainak, meg persze magunknak adtuk elő. A projektmunkák kitűnőek lettek, mindenki meg volt elégedve! A legtöbben prezentációt készítettek, de voltak olyanok is, akik filmet csináltak.

Összességében én már nagyon régen kaptam egyszerre ennyi kellemes élményt, és úgy gondolom, hogy ennél már csak a darmstadti út lehet izgalmasabb! Mi már nagyon várjuk!

Szili Maximilián (10.b)

Szeptember 29.

Az ablakcsere befejezése után a felújított épület átadása

Az eseményről honlapunk más oldalán olvashatnak,

Október 1.

Népek kultúrája a Dunakanyarban: történelem tanulmányi kirándulás

Október 1-én indultunk huszonhat diákunkkal hagyományos történelem tanulmányi kirándulásunkra Szentendrére. Délelőtt a Skanzenbe látogattunk, ahol szép napos időben megtekintettük a dél-dunántúli tájegység főként német házait és a németek kitelepítését bemutató kiállítást. Ezután Szentendre történelmi emlékeivel és több nemzetiség kulturális értékeivel ismerkedtek a tanulók. A patinás Görög Kancsó étteremben Szalai Péter tulajdonos és felesége, egyik diákunk szülei görög ételkóstolóval várták a gyerekeket. A kirándulásra magam és Csősz Dániel tanárjelölt kísérte el a diákokat.

dr. Szendi Emma

Október 1.

A zene világnapja

Egész nap zeneszóval van tele a suli! Együtt ünnepeltük a zene világnapját! 🙂

Október 4.

Az állatok világnapja

Az idei rajzpályázat témája az állatok és az otthon kapcsolata volt.

allatok

 1. helyezett:
  Papp Nóra Elvira 7.b
  Lukovszky Anna Luca 7.c
  Lakatos Lili 7.a
 1. helyezett:
  Füleki Regina 7.a
  Márky Réka 7.a
  Picciano Alisia 7.b
 1. helyezett:
  Illés Gergő 7.a
  Wettstein Annamária 7.c
  Kovács Róza 7.a

Dicséret: Mohay Lili Veronika 7.b

Október 23.

Megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójáról

Október 21-én került sor az Óbudai Kulturális Központban iskolánk ünnepi megemlékezésére az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulóján. A Nagyapám naplójából című ünnepi műsor írója és főrendezője Móczárné Köves Eszter tanárnő, rendezője Lőrincz Andrea tanárnő volt. A színdarabban elhangzó dalokat Orosz Erzsébet tanárnő hangszerelte és tanította be a diákoknak. A főszerepeket iskolánk diákjai alakították: Tóth Balázs (11. b), Kovács Dorottya (9. a), Benda Orsolya (11. b), Pamuki Martin (10. b), Csizmarek Krisztián (12. a), Dömötör Emőke (11. b), Sipőcz András (10. b).