1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Felvételi eljárás 2014/15 » Jelentkezési lap és útmutató a jelentkezéshez

Jelentkezési lap és útmutató a jelentkezéshez

Hatévfolyamos képzéseinkre jelentkezők részére:
A Jelentkezési lapot, a Tanulói adatlapot, valamint a Módosító tanulói adatlapot, és ezek részletes kitöltési útmutatóját tartalmazó csomag innen letölthető.

A jelentkezési lapok iskolában történő személyes leadásának, illetve (ajánlott levélként történő) postára adásának határideje február 13-a (péntek).

A négyévfolyamos képzésre jelentkezők általános iskolájukon keresztül jelentkezhetnek.

Idézet felvételi tájékoztatónkból: “A központi írásbeli felvételi vizsgákat követően az Óbudai Árpád Gimnáziumba jelentkezett tanulókról hozott pontjaik és az írásbeli vizsgán elért eredményük alapján ideiglenes rangsor készül, melyet február 19-én hozunk nyilvánosságra. A 41-es, 61-es és 62-es kódszámú tagozatainkon e rangsor legfeljebb első 10 helyezettjének, a 42-es, 63-as és 64-es kódszámú tagozatainkon a rangsor legfeljebb első 5 helyezettjének a szóbeli vizsgák alkalmával a tantárgyi szóbeli vizsgán nem, csak egy osztályfőnöki beszélgetésen kell részt venniük. (Azonos összes pontszám esetén a hozott pontokban elért pontszám alapján rangsorolunk.) Ők az ebben a rangsorban elfoglalt sorszámukkal fognak szerepelni a március 11-én nyilvánosságra hozandó ideiglenes felvételi jegyzékben is. (Az ideiglenes felvételi jegyzéken közülük azokat nem rangsoroljuk, akik az osztályfőnöki beszélgetésen nem jelennek meg.)”

A szóbeli felvételi vizsgákat február 23-27. között tartjuk. Ezen tagozatonként az adott tagozaton felvehető létszámnak kb. háromszorosát hallgatjuk meg a február 19-én nyilvánosságra hozandó ideiglenes rangsor alapján.

Tagozatainkról, meghirdetett képzéseinkről, felvételi eljárásunk és pontszámításunk szabályainak további részleteiről felvételi tájékoztatónkban olvashatnak.