1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Közösségeink » Diákönkormányzat » Programjaink

Programjaink

Gólyanap

Gólyanap

Minden év májusában, mikor már a szellő magával hordozza a közeledő nyár melegét, megrendezésre kerül gimnáziumunkban a Gólyanap, ahol a leendő diákjaink körberepülhetik iskolánkat, és befészkelhetik magukat az elkövetkező 6 illetve 4 évre. Ezen a napon a tanulóknak lehetőségük nyílik megismerkedni leendő osztálytársaikkal és a felsőbb évfolyamok diákjainak egy részével is.

A nyári gólyatáborra kialakított csoportokba osztjuk be a nebulókat,  és az így fennálló kis csapatok az erre a napra felállított akadályverseny keretében megmérkőznek egymással. Miután lezajlottak a megmérettetések, és a gyűjtött pontok összeszámolták, a programok eredményhirdetéssel, illetve egy közös partizánozással zárulnak.

Gólyatábor

Gólyatábor

Az Árpád Gimnáziumban a gólyatábornak nagyon fontos szerepe van a diákok életében. Azon az egy héten, amit együtt tölt kicsi és nagy, mindenki arra törekszik, hogy minél könnyebb legyen az újoncoknak a beilleszkedés az új közösségbe. A táborba mindig elkísérnek minket a leendő osztályfőnökök, hogy megismerhessék az osztályaik lelkes tagjait. Egyik fontos hagyomány az iskolánkban, hogy a gólyákat csoportokba osztják, és minden ilyen kisebb társaság kap négy csoportvezetőt, akikkel a gólyatáborban az idejük nagy részét töltik. Különböző vetélkedők és további különleges programok várnak ránk minden évben az Előkészítő Bizottságnak köszönhetően.

Gólyahét és gólyabál

Gólyahét és gólyabál

Minden évben az iskola diákjai megrendezik az újonnan érkező kezdő osztályok számára a gólyahetet, illetve annak megkoronázásaként a gólyabált. A hét során a gólyáknak feladatokat kell teljesíteniük, mint például, hogy az iskolában párosával kell járniuk, vagy épp egy csomag betűtésztát kell minél kevesebb idő alatt szétválogatniuk. A felsőbb éves tanulók egy hatalmas projekt keretében ennek megszervezésében és lebonyolításában is aktívan részt vesznek. A hét utolsó napján, délután is akadályversenyek vannak, és ezután következik a gólyabál, ahol az előzetesen elkészített színdarabjaikat mutatják be az osztályok. Nehezítésképpen bizonyos kötelező szavakat, szereplőket és más elemeket is bele kell ezekbe építeniük. Végül, az eredményhirdetés után további izgalmas programokkal zárjuk a hetet.

Kapcsolda

Kapcsolda

A Kapcsolda sokak számára talán az év egyik legfontosabb rendezvénye. Az Óbudai és a Veres Péter Gimnáziummal együtt évek óta részt veszünk rajta és minden évben egyszer a helyszínt is mi biztosítjuk ennek a különleges napnak. A Csalogányból érkező Down-szindrómás gyerekekkel együtt töltött órák mindig felejthetetlenek. A termekben különféle kisebb programok vannak, mint a karaoke, büfé, arcfestés, és sok minden más. Rengeteg szeretetet kapunk és adunk a gyerekeknek, így válik ez az esemény mindenki számára felejthetetlenné.

DT-táborok

DT-táborok

Minden évben kétszer tartjuk meg az iskolai Diáktanács táborát. Péntek délután együtt indulunk a 3 napos közös táborozásra. Ennek lényege az iskolai programok megtervezése, megszervezése, így az ott töltött idő nagy részét megbeszélésekkel töltjük, de mindig marad idő közös csapatépítő játékokra, szórakozásra, filmezésre, beszélgetésekre, sportolásra! A táborba Gyimesi Róbert igazgató úr is ellátogat, és ismerteti az elmúlt év statisztikáit, ami nagyon fontos visszajelzés az osztályok képviselői számára. Ez az évi két hétvége, úgy gondolom, kihagyhatatlan kikapcsolódás, ha szívesen veszel részt a közösségi életben!

Gyűjtés a Jövőbarát Alapítványnak

Gyűjtés a Jövőbarát Alapítványnak

De kik is ők? A Jövőbarát Alapítvány a kerület rászoruló gyermekeit támogatja. Céljuk a gyerekek egészségmegőrzése és az őket érő ártalmak megelőzése. A 18 év alatti diákok hétköznap délutánonként drámajátékon, főzőiskolán kézműves és sportfoglalkozásokon vehetnek részt. Iskolánk minden évben karácsonykor, valamint húsvétkor jótékonysági gyűjtést szervez az Alapítvány számára, hogy ünnepeiket szebbé tegyük.

Küldöttgyűlés

Küldöttgyűlés

Gimnáziumunkban félévkor kerül megrendezésre a küldöttgyűlés, melyen osztályonként két küldött vesz részt. Ekkor számolunk be az addigi programokról, illetve megbeszéljük a második félévre tervezett eseményeket, az Igazgató úr segítségével pedig megpróbálunk megoldást keresni az osztályok előzetesen összegyűjtött problémáira, észrevételeire. Mindezek után megtörténik a Diáktanács vezetőinek, valamint az Óbuda-Békésmegyer Ifjúsági Önkormányzat képviselőinek megválasztása. Az osztályok mindegyike két-két szavazattal rendelkezik, a szavazás után nem sokkal pedig kihirdetésre kerülnek az egyes tisztségekre választott diákok nevei, akik a következő küldöttgyűlésig képviselnek majd benneteket.

DT piknik

DT piknik

A DT piknik egy újnak számító kezdeményezés, amivel az iskolai közösséget szeretnénk építeni. A tanév vége felé tartunk egy beszélgetős, közös játékokkal fűszerezett, jó hangulatú napot az Amfiban vagy a Margitszigeten. Ez árpádosokhoz méltón összehozza az embereket, és jobban megismerhetjük egymást, mint az iskola hétköznapjin. Figyelem! Nem csak DT-seknek!

DT nap

DT nap

A DT nap a piknikhez hasonlóan szintén egy új kezdeményezés, amit ha egy mondatban össze akarnánk foglalni, így hangzana: kiszakadni egy napra a megszokott környezetből, megismerni egy idegen kultúrát, együtt szórakozni, kikapcsolódni. De ez a nap még ennél is többről szól! Egy napra elfelejthetitek a szünetekben a következő órára való készülést, átélhetitek egy másik nemzet hagyományait, mindennapjait, sőt akár este még ki is öltözhettek. Ki tudja? Gyere el a következő DT napra, és legyél Te is részese az év egyik legnagyobb árpádos kavalkádjának!

Árpád napok

Árpád napok

Minden évben tavasszal megrendezésre kerül az Árpád Napok név alatt futó esemény. Lényege, hogy számunkra ismert vagy kevésbé ismert emberek jönnek beszámolni nekünk az érdekesebbnél érdekesebb munkájukról, életükről. Ebben a két napban mindenki megtalálhatja azt, ami őt a legjobban érdekli, legyen az egy beszélgetés, egy előadás, vagy bármilyen interaktív program. A diákok maguk is javasolhatnak ismerősöket, így az egésznek még személyesebb és „diákközelibb” a hangulata.

Jótékonysági sport

Jótékonysági sport

A tanév folyamán megrendezésre kerülő programok között szerepel a jótékonysági sport is. Ezt általában egy szombati délelőttön rendezzük, a választható sportok között szerepel a kosárlabda, röplabda és foci is.

Miért is jótékonysági a jótékonysági sport? A nevezési díjból és a támogató jegyekből összegyűjtött pénzzel az egykori és mostani árpádosokat támogatjuk, akik valamilyen egészségügyi probléma miatt anyagi támogatásra szorulnak. Ha szeretnéd támogatni ezt a nemes célt, szeretsz sportolni, és szeretnél jó hangulatban eltölteni egy délelőttöt, gyere!

12 órás sport

12 órás sport

Minden évben megrendezésre kerül iskolánkban a 12 órás sport. Ezen az eseményen a diákok lehetőséget kapnak, hogy egész éjszaka együtt sportolhassanak iskolai környezetben. Az esti óráktól reggelig zajlanak a meccsek az udvaron és a tornateremben is. Az udvaron a focicsapatok gyülekeznek, és hajnalig rúgják a bőrt. A tornaterem ad helyet a röplabda és kosárlabda meccseknek, ahol a játékosok folyamatosan váltják egymást a pályán. Akinek az eddig említett sportágak nem nyerték el a tetszését, lehetősége van ping-pongra és csocsóra is. Remek hangulat van minden évben, lehetősége van a diákoknak új emberek megismerésére, miközben kedvenc sportjait űzheti.