1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Közösségeink » Munkaközösségek » Történelem munkaközösség » Bemutatkozunk

Bemutatkozunk

A munkaközösség tagjai:
Kovácsik Antal – történelem, német
Móczárné Köves Eszter – történelem, magyar, dráma
Dr. Nánay Mihály – történelem, földrajz
Németh Réka – történelem, könyvtár
Seres Dániel – történelem
Szalay Katalin – történelem
Dr. Szendi Emma – történelem, francia (hegedű)

A munkaközösség tagjai sokszínű, szerteágazó szakmai munkát folytatnak iskolánkban és azon kívül is.

Kovácsik Antal munkaközösségvezető és osztályfőnök (12.c). Részt vesz a Kosáry Domokos Történelemverseny előkészítő bizottságában. Emellett szükség esetén az iskolai kórus tenor szólamát erősíti.

Móczárné Köves Eszter osztályfőnök (10.a). Gondozza a Határtalanul! programot, segíti más osztályok pályázatát.

Dr. Nánay Mihály osztályfőnök (8.c), mentortanár, a Történelemoktatók Szakmai Egyesületének elnöke, a Rubicon Intézet tudományos főmunkatársa. Emellett az új kerettantervhez készülő történelemtankönyvek szerkesztőbizottságában és a Kosáry Domokos Történelemverseny előkészítő bizottságában is részt vesz, valamint az Oktatási Hivatalnál lát el szakértői feladatokat. Iskolánk zenei életének is meghatározó tagja, dr. Szendi Emmához hasonlóan hegedűn működik közre iskolai rendezvényeken, koncerteken.

Németh Réka az ELTE BTK Irodalomtudományi Doktori Iskola Könyvtártudományi Doktori programjának hallgatója, ennek keretében tanít is az egyetemen egy-egy kurzust. Iskolánkban könyvtárosi feladatokat is ellát.

Szalay Katalin osztályfőnök (8.a), mentortanár. Érettségi jegyzőként is kiveszi a részét az iskolai feladatokból.

Dr. Szendi Emma mesterpedagógus, szaktanácsadó, mentortanár. E munka keretében tagja a POK budapesti és Pest megyei történelemversenyeket szervező versenybizottságának és részt vesz a POK által szervezett továbbképzéseken, konferenciákon. Szaktanácsadó feladatköréhez tartozik a pedagógiai képzések anyagának véleményezése, megújítása is. Az emelt szintű érettségi vizsgával kapcsolatban javítási és vizsgáztatói feladatokat végez. Történelemoktató tevékenysége mellett a dunabogdányi zeneiskolában hegedűt tanít.

Seres Dániel osztályfőnök (10.d). Az ELTE BTK Történelemtudományi Doktori Iskola Ókortörténeti Doktori Programjának doktorvárományosa, a Kodolányi János Egyetemnek és a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programjának óraadója. Emellett a Magyar Tudományos Akadémia Számítógépes Latin Dialektológiai Kutatócsoportjában is közreműködik (publikációi a https://elte.academia.edu/DanielSeres címen érhetők el).