1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Összes hír

Összes hír

Prométheusz-díjat kapott Vankó Péter tanár úr

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat 2024-ben a Prométheusz-díjat Vankó Péternek adományozta, aki 1991 és 2007 között volt az Árpád Gimnázium fizikatanára. A díj annak a személynek adományozható, aki országos hatással járult hozzá a fizikai műveltség terjesztéséhez. tovább olvasom »

Indiai cserediákok az Árpádban

2024. május 28. és június 5. között megvalósult a negyedik indiai cserelátogatás Budapesten, közösen a Veres Péter Gimnáziummal. Május 30-án az indiai diákok az Árpád Gimnáziummal ismerkedtek, erről számolunk be röviden. tovább olvasom »

Beiratkozással kapcsolatos tudnivalók

A beiratkozás ebben a tanévben is személyesen történik, amelyet megelőz egy előzetes adatszolgáltatás a KRÉTA felületén. Tájékoztató a leendő hetedik, illetve kilencedik osztályosoknak és szüleiknek. tovább olvasom »

A kórus Darmstadtban

Egyhetes lélekemelő úton van túl kórusunk 16 fős csapata, akik megpályázták, és eddigi munkájuk alapján megérdemelték az ingyenes Erasmus + jutalomutat. tovább olvasom »

Rendhagyó költészetnapi ünnep az Árpádban

Molnárné Vámos Katalin tanárnő rendezésében és szervezésében a 9.a és 10.d osztály lelkes, önként jelentkező diákjai öt színben és öt szünetben adták elő Az ember tragédiája című drámai költemény rövidített változatát. tovább olvasom »

Harangok dala – megemlékezés 1848. március 15-ről

„A mi forradalmunk Pesten, március 15-én nem vérontás volt, hanem egy szép ünnep, a szabadság ünnepe: ezrek meg ezrek csoportosultak össze Isten ege alá, ezrek meg ezrek emelték égre kezeiket, s egy szívvel, szájjal mondták Petőfi Sándor után az eskü szavait.” (Arany János naplójából) tovább olvasom »

Besuch von ESOC in Darmstadt

An unserem letzten Tag besuchten wir ESOC (European Space Operations Centre, Europäisches Raumflugkontrollzentrum, https://esoc.esa.int) in Darmstadt. Die Gruppe wurde geteilt ... tovább olvasom »

Magyar háziverseny

Ebben a tanévben Molnárné Vámos Katalin tanárnő egyedül szervezte és fogta össze a négyfordulós háziversenyünket. A feladatok között kortárs írók ... tovább olvasom »

Öregdiák-találkozó

Mindenkit szívesen látunk az Árpád Gimnázium öregdiák-találkozóján március 12-én, kedden 18 órától. Megtekinthető az iskola nemrég befejeződött átépítését bemutató kiállítás. tovább olvasom »

Munkaközösségi tudásmegosztó értekezletek

Munkaközösségi tudásmegosztó értekezletek Munkaközösségünk rendszeresen rendez tudásmegosztó alkalmakat, melyeken a kollégák a továbbképzéseken látott, hallott szakmai tapasztalatokat, ötletek, feladatokat mutatják ... tovább olvasom »