1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Felvételi eljárás 2018/19 » Útmutató az Óbudai Árpád Gimnáziumba történő jelentkezéshez (2019)

Útmutató az Óbudai Árpád Gimnáziumba történő jelentkezéshez (2019)

Hatévfolyamos képzéseinkre jelentkezők részére:
A felvételi lapokat (tanulói adatlap és jelentkezési lap(ok)) a jelentkezőnek, illetve a szülőnek a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára létrehozott felületén kell előállítani, majd kinyomtatva továbbítani kell a továbbtanulásra kiszemelt középfokú iskolákba, illetve az Oktatási Hivatalba.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy az előző tanévtől kezdve a kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség, ezért NE HASZNÁLJÁK az interneten különböző honlapokon megtalálható, korábbi tanévi felvételi lap nyomtatványokat.

A jelentkezés menetéről szóló részletes tájékoztató az oktatas.hu honlapon olvasható, és innen érhető el a jelentkezéshez szükséges regisztrációs felület és az adatlapkitöltő program is.

A jelentkezési lapok iskolában történő személyes leadásának, illetve (ajánlott levélként történő) postára adásának határideje február 18-a (hétfő). Kérjük, hogy ha tehetik, a postára adással ne várják meg a határidő utolsó napját!

A négyévfolyamos képzésre jelentkezők általános iskolájukon keresztül jelentkezhetnek.

Idézet felvételi tájékoztatónkból: “A 0041-es, 0061-es és 0062-es kódszámú tagozatainkon e rangsor legfeljebb első 10 helyezettjének, a 0042-es, 0063-as és 0064-es kódszámú tagozatainkon a rangsor legfeljebb első 5 helyezettjének a szóbeli vizsgák alkalmával a tantárgyi szóbeli vizsgán nem, csak egy osztályfőnöki beszélgetésen kell részt venniük. (Azonos összes pontszám esetén elsősorban a hozott pontokban elért pontszám, másodsorban a 0062-es és a 0063-as tagozaton a matematika, a többi tagozaton pedig a magyar írásbeli vizsga pontszáma alapján rangsorolunk.) Ők az ebben a rangsorban elfoglalt sorszámukkal fognak szerepelni a 2019. március 18‑án nyilvánosságra hozandó ideiglenes felvételi jegyzékben is. (Az ideiglenes felvételi jegyzéken közülük azokat nem rangsoroljuk, akik az osztályfőnöki beszélgetésen nem jelennek meg.)”

A szóbeli felvételi vizsgákat március 4-8. között (hétfőtől péntekig) tartjuk. Ezen tagozatonként az adott tagozaton felvehető létszámnak kb. háromszorosát hallgatjuk meg a február 26-án (kedden) nyilvánosságra hozandó ideiglenes rangsor alapján.

Tagozatainkról, meghirdetett képzéseinkről, felvételi eljárásunk és pontszámításunk szabályainak további részleteiről felvételi tájékoztatónkban olvashatnak.