1034 Budapest, Nagyszombat utca 19. | Telefon/fax: (+36 1) 388-7120
Főoldal » Felvétel » Felvételi eljárás 2023/24 » Az Óbudai Árpád Gimnázium felvételi tájékoztatója a 2024/25-ös tanévre » Igazgatói köszöntő

Igazgatói köszöntő

Tisztelt Szülők és Diákok!
Kedves Érdeklődők!

A 2022-ben 120 éves Óbudai Árpád Gimnázium alapításakor, tehát 1902-ben a budai oldal első, nem egyházi fenntartású középiskolája volt. Az iskola működésének kezdetétől, tehát a XX. század elejétől a világszerte elismert színvonalon működő magyar gimnáziumi rendszer egyik intézménye, értékeinek és hagyományainak őrzője.

Pedagógiai programunk szerint gimnáziumunk nevelőtestülete legfontosabb feladatának tartja, hogy megismerje és fejleszteni segítse tanulóink azon képességeit és személyiségjegyeit, illetve olyan ismereteket nyújtson, amelyek társadalmi beilleszkedésükhöz, a megfelelő életpályára kerülésükhöz elengedhetetlenek. Más szóval, szándékaink és gyakorlatunk szerint lehetőséget kívánunk teremteni ahhoz, hogy diákjaink a jövőben hazánk tisztességes és művelt polgárai legyenek. Tudjuk, hogy az említett célok elérése az iskolai életben mindennapi erőfeszítésekkel, küzdelmekkel és konfliktusokkal zsúfolt folyamat, amely azonban a sikeresen teljesíteni tudóknak cserébe – lassan beérő fejlődés eredményeként – a közösséghez való tartozás tudatát és a széleskörű ismeretekkel rendelkezők biztonságát ötvöző tartást ad.

Várjuk tehát azoknak a – tehetséges és szorgalmas – hatodikos és nyolcadikos tanulóknak a jelentkezését, akik felsőoktatási továbbtanulási esélyeik megteremtése és növelése érdekében maguk is kitartó munkára képesek.

A felvételi eljárási rendről és az Óbudai Árpád Gimnáziumról 2023. november 13-án (hétfőn) 16 órától online felvételi tájékoztatót tartunk. Az érdeklődők figyelmébe ajánljuk 2024. február 7-re tervezett nyílt napunkat is, melyre január 30-tól kezdve regisztrálhatnak a honlapunkon keresztül.

Budapest, 2023. október 20

Kis Róbert
igazgató